Vegetariska biffar med No Beef

Antal: 4 personer

 
Gillar du falafel och köttbullar? Då kommer du garanterat att älska vårt recept med No Beef. Växtdelarna kan göras med vanliga ägg eller inga ägg beroende av om du vill ha en vegetarisk eller vegansk version. 
 
Växtdelarna är perfekta som fyllning i pitabröd, som tillbehör till salladen, som topping på rågbrödsmat – och de avnjutas precis som de är som en liten "munsbit".
Opskriftbillede

Du behöver

1 paket No Beef
2 dl vatten
3 msk olja
1 lök
2 dl havregryn
1 msk äppelcidervinäger
Salt
Peppar
1 ägg
Olja för stekning

Så här gör du

Förbered No Beef enligt anvisningarna på förpackningen - men stek det inte.
 
Finhacka en lök och blanda med No Beef. 
 
Tillsätt havregryn, kryddor och äppelcidervinäger. Rör runt och låt färsen stå och vila i 10 minuter. Tillsätt ett ägg och rör om väl. Kör sedan en kort tid med en stavmixer för att samla ihop färsen. Mixa bara inte alltför länge. Det måste fortfarande finnas struktur.
 
Forma färsen till cirka 15-20 växtdelar med en sked och stek dem på pannan i växtolja på medelvärme tills de är gyllenbruna på alla sidor.