Tikka Masala med No Chicken

Antal: 4 personer

Den älskade klassikern har fått en vegetarisk boost med denna köttfria version som vi tillagar med vår No Chicken. Som alltid finns det smak på kryddorna så maträtten är kryddig och stark utan att bränna smaklökarna. 
 
Du kan välja om du vill göra en vegetarisk version och helt enkelt ersätter kycklingbröst med växtdelarna No Chicken och fortfarande använda grekisk yoghurt och grädde eller göra en 100 % växtbaserad maträtt med veganska alternativ.

 

Opskriftbillede

Du behöver

Marinad
1 paket DAVA No Chicken
400 g vanlig eller vegansk grekisk yoghurt
1 msk riven ingefära
3 pressade vitlöksklyftor
3 tsk garam masala
1 tsk mald chili
2 tsk gurkmeja
4 msk citronsaft
Salt
Peppar
 
Sås
Olivolja för stekning
2 finhackade lökar
3 pressade vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
75 g finhackade mandlar
140 g tomatpuré
2 dl vatten
2 tsk gurkmeja
2 dl vanlig eller vegansk grädde
Salt
Peppar
 
Servering
160 g ris
140 g quinoa
Färsk, grovhackad koriander

Så här gör du

Marinad
Förbered No Chicken enligt instruktionerna på förpackningen - men stek det inte.
 
Lägg den grekiska yoghurten i en skål. Tillsätt ingefära, vitlök, garam masala, chili, gurkmeja och citronsaft och rör ihop till en marinad.
 
Tillsätt salt och peppar. Se upp för mängden av salt eftersom delarna i No Chicken redan är saltade.
 
Rör ner No Chicken i marinaden och låt dra i minst 1 timme i kylskåp.
 
Sås
Lägg olivoljan i en kastrull. Sautera lök och vitlök. När löken är blank tillsätter man ingefära och steker lätt.
 
Tillsätt mandlar, gurkmeja, tomatpuré och vatten och rör om väl med lök och ingefära. 
 
Lägg No Chicken och hela marinaden i såsen. Koka upp såsen och låt sjuda i 5-10 minuter. Koka ris och quinoa under tiden – följ instruktionerna på förpackningen. Efter kokning rör man ihop allt.
 
Tillsätt grädden i Tikka Masala-såsen och rör om. Smaka av med salt och peppar. Om såsen är för stark kan man tillsätta några teskedar socker efter behov.
 
Servera med quinoa och ris och toppa med färsk koriander.