Tarteletter med No Chicken i sparris

Antal: 8-10 stycken

Tarteletter med kycklingar i sparris är en klassiker på påsken och förståeligt nog: Det är bara mums! Vi har tolkat klassikern och tillagat den i en vegetarisk version med vår No Chicken och gjort ett glutenfritt tartelettskal. Vi vågar säga att det smakar väldigt gott! 

Vi har valt att göra vår version vegetarisk. D.v.s. vi använder fortfarande ägg och grädde. Du kan naturligtvis byta ut ingredienserna mot veganska alternativ om du föredrar en 100 % växtbaserad maträtt eftersom No Chicken är i sig själv en växtbaserad produkt.

Opskriftbillede

Du behöver

Tartelettskal
160 g mandelmjöl
50 g DAVA skalade hampfrön
35 g pofiber
2 DAVA ägg
150 g smör, rumstemperatur
0,5 tsk salt
 
No Chicken i sparris
1 paket DAVA No Chicken
10 gröna sparris, skuren i bitar
1 burk vit sparris inkl. vatten (cirka 2 dl)
40 g vanligt eller veganskt smör
30 g mjöl 
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl vitt vin
3 dl vanlig eller vegansk grädde
15 g persilja, färskhackad
0,5 muskotnöt, nymalen
Salt och peppar
Eventuellt kryddor

Så här gör du

Tartelettskal
Sätt ugnen på 170 °C.
 
Blanda alla ingredienser till en homogen deg.
 
Dela degen i 8-10 lika stora bitar och forma dem till bullar. Tryck dem försiktigt över en upp- och nedvänd muffinsform tills du får 8-10 tartelettskal.
 
Grädda tartelettskalen i ugnen under cirka 15 minuter tills de är spröda och gyllenbruna.
 
Låt dem svalna i 10 minuter ovanpå formarna innan du lossar dem försiktigt.
 
No Chicken i sparris
Förbered No Chicken i en kastrull enligt instruktionerna på förpackningen.
 
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet medan du vispar. Tillsätt vin, vatten, sparrisvatten och buljong och låt såsen tjockna. Häll i grädden.
 
Tillsätt den förberedda kycklingen samt grön och vit sparris till såsen och vänd dem försiktigt. Rör runt på medelhög värme.
 
Tillsätt persilja och krydda med muskot, salt och peppar.
 
Värm tartelettskalen och servera fyllningen i dem. Toppa eventuellt tarteletterna med färska örter. 
 
Tips!
Skalen kan förberedas dagen före servering.