Tacos med No Beef Taco och pikant tomatsalsa

Antal: 4 personer

Tacos 🌮🌮🌮 Enkelt. Gott. Mysigt. Och så populärt att det har fått sitt eget koncept: ”Tacotisdag”. Vi förstår varför tacos är populära bland unga och gamla eftersom man kan fylla dem med vad man vill. Vissa gillar tacos med majs. Vissa föredrar ärtor. Vissa människor vill ha allt i. Och tacos klarar allt 🌮🧡

Utöver grönsaker och salsa serveras tacos ofta med kyckling, nötkött eller griskött. Eventuellt med lite svarta bönor eller kidneybönor. Men vi har valt att göra detta recept för tacos med vår köttersättning - No Beef Taco. Vår tacofyllning hamnar därför i gott sällskap med heta kryddor och en pikant tomatsalsa. Vill du prova detta på din nästa ”Tacotisdag”? 

Opskriftbillede

Du behöver

No Beef Taco
1 paket DAVA No Beef Taco
1 lök, skuren i små kuber
2 msk olivolja 
1 tsk kummin
2 pressade vitlöksklyftor
0,5 tsk rökt paprika
2 msk tomatpuré
Färsk koriander, finhackad
Salt och peppar
 
Pikant tomatsalsa
4 tomater, skurna i små kuber
1 röd lök, skuren i små kuber
2 vårlökar, finhackade
1 grön chili, finhackad
140 g fryst majs
1 lime
2 msk olivolja
Salt och peppar
 
Servering 
8-12 tacoskal
Gräddfil, vanlig eller vegansk 
4 limeklyftor
Färsk koriander

Så här gör du

No Beef Taco
Förbered No Beef enligt instruktionerna på förpackningen - men stek det inte.
 
Värm olivoljan i en panna och stek löken i 2 minuter utan att de får färg. Tillsätt sedan No Beef och stek det med löken. 
 
Tillsätt kummin, vitlök, paprika, hackad koriander och tomatkoncentrat.
 
Vänd blandningen väl och tillsätt 2 dl vatten. Låt sjuda i några minuter på låg värme tills det har lämplig tjocklek för tacos.
 
Förbered tomatsalsan medan fyllningen sjuder. Smaka av med salt och peppar.
 
Pikant tomatsalsa
Tina den frysta majsen i en sil under lite varmt vatten. Låt den droppa av.
 
Vänd alla skivade grönsaker tillsammans med olja och limesaft. Smaka av med salt och peppar.
 
Servering
Värm tacoskalen i ugnen enligt instruktionerna på förpackningen.
 
Servera No Beef, tacofyllningen och den kryddiga tomatsalsan i skålar och sätt fram på bordet. Crème fraiche, lime och koriander serveras vid sidan av allt annat så alla kan njuta av att skapa sina egna tacos.