Stekt ris med No Chicken

Antal: 4 personer

Har du lite överblivet ris eller känner för stekt ris? Då har du har landat på det perfekta receptet. 

Fried rice eller stekt ris är en av de asiatiska rätterna som man tillagar snabbt och enkelt och som passar perfekt för en köttfri dag. Därför har vi givetvis tagit fram ett veganskt fried rice med No Chicken som tillsammans med grönsakerna bidrar till att en härlig struktur.

Vi hoppas att du gillar det lika mycket som vi gör 💚

Opskriftbillede

Du behöver

4 msk olivolja
300 g DAVA No Chicken, förberedd
1 röd chili, finhackad
1 msk färsk, riven ingefära
2 msk sojasås
3 pressade vitlöksklyftor
4 msk rostad sesamolja
400 g blandade grönsaker efter eget val, skurna i bitar
0,5 dl vatten
400 g ris, kokt och kallt
Salt och peppar
1 lime, saften

Så här gör du

Värm olivoljan i en kastrull.
 
Lägg i No Chicken, röd chili, ingefära, sojasås, vitlök och sesamolja. Rör om allt i cirka 2 minuter.
 
Vänd de blandade grönsakerna och låt dem steka i 1 minut.
 
Tillsätt vatten så att grönsakerna ångas lätt.
 
Tillsätt riset och rör försiktigt runt det med grönsakerna.
 
Koka allt i ungefär 1 minut tills maträtten är varm.
 
Smaka av med salt och peppar.
 
Pressa färsk limesaft över det stekta riset.
 
Servera direkt.
 
Tips!
Inte så förtjust i ris? Du kan enkelt ersätta ris med andra korn och frön som exempelvis quinoa.