Quesadillas med No Chicken Fajita

Antal: 4 personer

Quesadillas – mexikansk vardagsmat när den är som bäst. Quesadillas kan ses lite som en sandwich som gjorts med tortillas eftersom man lägger lager på lager och fyller dem med ost och annan god fyllning. I våra quesadillas består fyllningen av vår No Chicken Fajita som är en växtbaserad köttersättning samt vårlök och salsa. Enkelt och smarrigt. Våra quesadillas är i princip vegetariska eftersom vi har använt vanlig ost. Men du kan enkelt ersätta den med en vegansk ost om du föredrar en 100 % växtbaserad quesadilla 🌯🧀

Pst! Om du gillar No Beef Taco kan du även använda den produkten. Vi har testat – och blandningen smakar utmärkt i en quesadilla.

Opskriftbillede

Du behöver

1 paket DAVA No Chicken Fajita
8 tortillapannkakor
Olivolja
200 g salsa
4 skivade, finhackade vårlökar
200 g vanlig eller vegansk ost
2 tsk DAVA Umami Topping
Eventuellt guacamole eller salsa

Så här gör du

Förbered No Chicken Fajita enligt instruktionerna på förpackningen.
 
Värm en kastrull som är stor nog för storleken av dina tortillas. Pensla pannan med lite olivolja och lägg en tortilla på pannan.
 
Sprid några matskedar salsa över den och täck sedan med No Chicken Fajita. Strö över ost, vårlök och Umami Topping.
 
Lägg en tortillapannkaka ovanpå allt och låt den stekas krispig och gyllenbrun på undersidan. Lägg sedan en tallrik över pannan och vänd över quesadillan på den.
 
Pensla lite olivolja på pannan och stek den andra sidan av quesadillan tills den också är krispig och gyllenbrun. Upprepa processen med övriga quesadillas. Håll alla tillagade quesadillas varma i ugnen vid 100 °C.
 
Skär dina quesadillas i lämpliga bitar och servera dem varma tillsammans med salsa och eventuellt guacamole som dip.
 
Tips!
Quesadillas kan också ätas kalla och tas med på språng i lunchlådan.