
Sötsur gryta med No Chicken
Antal: 4 personer
Kyckling i sötsur sås är en asiatiskinspirerad favorit för många eftersom maträtten har ett underbart samspel mellan sött och surt. Vi tänkte givetvis: "Varför inte prova att tillaga maträtten med No Chicken?" Resultatet? Det blev den här goda grytan med No Chicken i sötsur sås som är både lätt att tillaga och god att äta.
Vår version serveras med nudlar men du kan utan problem använda ris till grytan. På samma sätt kan du också lägga till fler grönsaker utifrån önskemål och behov.


Du behöver
Sötsur gryta
1 paket DAVA No Chicken
2 msk kokosolja
2 msk ingefära, färsk riven
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk akaciahonung
2 msk äppelcidervinäger
1 dl vatten
1 dl söt chilisås
0,5 färsk ananas, skivad
8 babymajs, skurna i halvor
120 g cashewnötter
Salt och peppar, eventuellt soja
Tillbehör
Sesamfrön, rostade
Färsk koriander
Lime
Nudlar eller basmatiris
Så här gör du
Förbered No Chicken enligt instruktionerna på förpackningen.
Värm oljan i en kastrull på medelhög värme. Stek ingefära och vitlök i 2 minuter.
Tillsätt akaciahonung, äppelcidervinäger och söt chilisås. Låt allt koka upp med vattnet.
Tillsätt sedan ananas, babymajs och cashewnötter och vänd det försiktigt. Tillsätt därefter No Chicken. Värm allt under mild omrörning.
Smaka av rätten, tillsätt eventuellt mer chilisås eller akaciahonung.
Servera rätten i en djup skål med nudlar eller basmatiris och strö över sesamfrön och koriander. Droppa limesaft över det hela.