Marockansk gryta med No Kebab

Antal: 4 personer

Vintertid är synonymt med sjudande mat och då är en härlig kryddig marockansk gryta helt fantastisk medan man längtar efter våren och längre dagar. 

 
Vår marockanska gryta är fylld med No Kebab som i sig själv är en underbart kryddig produkt. No Kebab passar perfekt för det marockanska köket med alla sina härliga, varma kryddor.
Opskriftbillede

Du behöver

1 paket DAVA No Kebab
2 msk rapsolja
1 lök, skuren i kuber
1 sötpotatis, skuren i bitar
2 morötter, skurna i bitar
1 röd paprika, skuren i grova kuber
1 gul paprika, skuren i grova kuber
1 grön squash, skuren i grova kuber
50 g färsk, finriven ingefära
5 dl passerad tomat
1 msk Ras el Hanout
1 tsk kummin
120 g DAVA Ingridärtor, kokta
4 dl grönsaksbuljong
2 msk äppelcidervinäger
100 g torkade dadlar
2 pressade vitlöksklyftor
Salt och peppar
Persilja, färsk hackad

Så här gör du

Förbered No kebab  enligt instruktionerna på förpackningen - men stek det inte. 
 
Värm rapsoljan i en kastrull och stek löken i cirka 2 minuter.
 
Tillsätt den förberedda No Kebab och stek i ytterligare 3-5 minuter. Tillsätt sedan sötpotatis, morötter, röd paprika, gul paprika och squash. Vänd allt försiktigt och låt det få lite färg.
 
Efter 10 minuter tillsätter man ingefära, passerad tomat, Ras el Hanout och ärtor. Häll sedan i grönsaksbuljongen, äppelcidervinäger, dadlar och vitlök. Rr försiktigt ihop allt.
 
Låt sjuda på låg värme i cirka 40 minuter med lock på.
 
Strö över färskhackad persilja vid servering.

Tip!
Maträtten kan serveras med en mängd olika tillbehör som couscous, pärlspelt eller quinoa. Den kan också serveras med en fin krispig sallad som grönkål och andra typer av kål.