Kikärtsgryta


 

INGREDIENSER

Antal: 4 portioner

1 lök
3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
3 msk olivolja
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
0,5 tsk cayennepeppar
1 tsk salt
Nymalen svartpeppar
2 msk tomatpuré
3 tomater
1 tsk (290 g) kikärter
30 g kapris
4 ägg


100 g fetaost
Citronsaft
Toppa med färsk koriander eller färsk persilja.

SÅ HÄR GÖR DU:

Hacka löken och tärna paprika. Stek löken, paprika och kryddor i olja i en kastrull eller stekpanna. Tillsätt tomatpuré, tärnad färsk tomat, sköljda kikärter och kapris i pannan. Låt det sjuda varsamt i cirka 15 minuter. Gör fyra hål i pannan och knäck äggen i dem. Lägg locket eller folie över pannan och låt det sjuda på låg värme. Äggulorna kommer att vara lösa. Avsluta med smulad fetaost, färsk koriander och citronsaft.

Servera rakt från pannan med färskt lantbröd.