Höstens pizza


 

INGREDIENSER

Antal: 2 st

Pizzabotten 2 pizzor:
25 g jäst
2 dl vatten
0,5 tsk salt
0,5 dl olivolja
5 dl vetemjöl

Fyllning:
200 g creme fraiche
2 msk pestosås
Salt och nymalen svartpeppar
250 g svamp t.ex. kantareller
150 g kronärtskocka, konserverad
2 dl grönkålen
4 ägg
150 g mozzarella riven

SÅ HÄR GÖR DU:

Smula jästen i varmt vatten. Blanda de andra ingredienserna och knåda degen. Låt degen jäsa i en bunke under en handduk. Rulla degen till två st runda pizzadegar. Lägg dem på pappersklädd bakplåt. Blanda creme fraiche, pestosås, salt och peppar och häll det över pizzadegen. Tillsätt övriga ingredienser och knäck försiktigt äggen över pizzan.

Strö lätt över den rivna mozarellaosten.
Grädda vid 225 grader i cirka 10 minuter.