Durum med No Kebab

Antal: 4 personer

Växtbaserad durum - kan man ens göra det? Det direkta svaret är "Ja". Det kan man mycket snabbt och till och med framgångsrikt 🌯

Prova vår No Kebab i din nästa durum. Det går nästan lika snabbt att tillaga det som att beställa produkten och så är det ju dessutom ett växtbaserat alternativ. Vi skämmer bort vår No Kebab durum med hemlagat tunnbröd. Men det är inte den avgörande faktorn för framgång 💚

Opskriftbillede

Du behöver

Tunnbröd
3 koppar mjölk eller växtdryck efter eget val
25 g jäst
1 msk socker
2 msk olivolja
1 tsk salt
400 g vetemjöl
 
Fyllning
1 glas hummus
350 g DAVA No Kebab, förberedd
Gurka
Körsbärstomater
Babyspenat
Rucola
Finhackad rödlök
Eventuellt kryddor

Så här gör du

Tunnbröd
Värm mjölk / växtdryck i en kastrull. Rör i jästen.
 
Häll mjölk / växtdryck i en mixerskål och tillsätt socker, olivolja och salt. Tillsätt mjölet lite i taget.
 
Knåda degen tills den är mjuk och slät. Låt degen jäsa övertäckt i 1 timme.
 
Dela degen i 8 bitar. Rulla ut varje bit i runda cirklar med en diameter på cirka 20 cm.
 
Stek tunnbröden i en stekpanna smord med lite olivolja. Vänd bröden när de har en gyllenbrun färg.
 
Lägg fyllningen i tunnbröden.
 
Fyllning
Smörj tunnbröden med hummus och toppa med DAVA No Kebab.
 
Tillsätt slutligen grönsaker och sallad.
 
Bröden kan rullas ihop som en durumrulle eller ätas öppna.
 
Tips!
Du kan också köpa färdigt tunnbröd.