Citronpasta


 

INGREDIENSER

Antal: 4 portioner

350 g pasta penne
1 dl pastavatten
25 g smör
2 schalottenlökar
30 g kapris
Citronskal
3 matskedar citronsaft
Nymalen svartpeppar
Timjankvistar
4 äggulor
1 dl färsk persilja
1 dl riven peccorino ost

SÅ HÄR GÖR DU:

Koka pastan i saltat vatten. Spara 1 dl kokande vatten. Hacka löken.Skölj citronen, riv skalet (var försiktig så att du inte river den bittra delen av citronen). Smält smör i en stekpanna, tillsätt lök, citronskal, citronjuice och kapris. Krydda med nymalen svartpeppar och tillsätt timjankvistar. Tillsätt pastan och rör om. Ta bort timjankvistarna om så önskas.Ta därefter av pannan från spisen och rör äggulorna jämnt och häll dem över pastan. Avsluta med färsk bladpersilja och riven peccorino. Tillsätt 1 dl pastavatten om du vill ha en krämigare pasta.