Böngryta med No Beef Taco

Antal: 4 personer

Vintertid är tiden för gryträtter ❄🥘 I denna kryddiga böngryta har nötköttet fått en ledig dag och ersatts med vår No Beef Taco som är en 100 % växtbaserad köttersättning. 

No Beef Taco har fått gott sällskap av våra Fuegobönor, olika grönsaker och varma kryddor som ser till att den här grytan är perfekt för regniga höstdagar och kalla vinterdagar – eller helt enkelt när du känner för det. Om du vill ha en annan typ av baljväxter i din gryta kan vi rekommendera ärtorna av slaget Ingrid. 

Opskriftbillede

Du behöver

200 g DAVA Fuegobönor
1 paket DAVA No Beef Taco
4-6 msk olivolja
2 röda lökar, skivade i tunna klyftor
2 pressade vitlöksklyftor
1 stor morot, skuren i tunna strimlor
1 orange paprika, skivad i tunna strimlor
1 tsk paprika
1 tsk torkad oregano
0,5 tsk cayennepeppar
250 g majs
1 dl hackade tomater
4 msk tomatpuré
2 msk limesaft
Salt och peppar
1 msk curry
Färsk koriander

Så här gör du

Dagen innan
Blötlägg fuegobönorna – följ instruktionerna på förpackningen.
 
På dagen
Koka bönorna i nytt lättsaltat vatten i cirka 15 minuter eller tills de är mjuka. Töm vattnet och låt rinna av ordentligt.
 
Förbered No Beef Taco enligt instruktionerna på förpackningen 
 
När No Beef Taco stekts ska man vända rödlök, vitlök, morötter och paprika i pannan följt av paprika, oregano, cayennepeppar och majs. Låt det steka i några minuter.
 
Tillsätt hackad tomat och tomatkoncentrat och rör om. Häll sedan vatten i pannan så att det täcker maten. Låt sjuda i några minuter.
 
Tillsätt limesaft och smaka av med salt och peppar. Låt maten dra medan du steker fuegobönorna.
 
Värm 2 msk olivolja i en kastrull tillsammans med curry. 
 
Rosta fuegobönorna i oljan tills de får färg och blir krispiga. Smaka av med salt och peppar.
 
Servera gryträtten varm med de rostade fuegobönorna och färsk koriander på toppen av den.