Bolognese med No Beef

Antal: 4 personer

Vår No Beef bolognese är en växtbaserad bolognese som vi gör med No Beef 🍝🌿  Vår växtbaserade bolognese är ett välsmakande alternativ på köttfria dagar och mycket enkel att tillaga. 

 
Vi har toppat vår version med Umami Topping som kan användas med parmesan och andra goda ostar som du kanske uppskattar på en bolognese.
Opskriftbillede

Du behöver

1 aubergine
4 msk olivolja
Salt och peppar
3 finhackade schalottenlökar
2-4 finhackade vitlöksklyftor
350 g DAVA No Beef, förberedd
1 squash, skuren i små kuber
1 röd paprika, tärnad
En handfull färsk basilika, grovt hackad
2 dl rödvin
3 msk tomatpuré
1 burk hackade tomater
1 tsk paprika
Färsk spaghetti utifrån eget önskemål
4-8 msk DAVA Umami Topping

Så här gör du

Sätt ugnen på 200 °C.
 
Skär auberginen i hälften och pensla de två halvorna med lite olivolja. Krydda med salt och peppar. Baka dem gyllenbruna i ugnen i cirka 25 minuter.
 
Blanda schalottenlök och vitlök med resten av oljan i en kastrull och låt sjuda några minuter.
 
Tillsätt DAVA No Beef och vänd den med lökarna.
 
Tillsätt grönsakerna och sedan rött vin, tomatkoncentrat, hackade tomater och paprika. Tillsätt vatten tills det täcker bolognesen.
 
Smaka av med salt och peppar. Låt bolognesen sjuda på låg värme i cirka 15 minuter. Koka spaghettin under tiden. Följ instruktionerna på paketet.
 
Skär den bakade auberginen i bitar och vänd bitarna försiktigt i bolognesen strax före servering.
 
Servera bolognesen med den nykokta spagettin. Toppa med Umami Topping.