Avokado- och äggpasta


 

INGREDIENSER

Antal: 4 portioner

250g spaghetti eller bandpasta
6 ägg
2 avokado
1 citronsaft
1 tesked salt
0,5 dl pastavatten

2 vitlöksklyftor
2 matskedar rapsolja
1 näve rucola
100 g körsbärstomater
Nymalen svartpeppar
En nypa salt
0,5 dl rostade pumpafrön
100 g parmesan

SÅ HÄR GÖR DU:

Koka pastan i saltat vatten tills den är klar. Koka 6 ägg åt gången i en annan kastrull i cirka 8 minuter. Sila pastan och spara lite pastavatten för avokadopurén.

Skala avokados, ta bort kärnorna och vispa tills den är jämn med citronsaft, salt och pastavatten. Hacka äggen i bitar och blanda ner dem i avokadopurén.

Hacka vitlöksklyftorna och häll i rapsolja i en kastrull. Tillsätt pasta, avokadopurén, rucola och skivade körsbärstomater. Krydda med salt och peppar och blanda.

Stek pumpafrön i en varm & torr panna tills den är gyllenbrun och riv parmesan. Avsluta med avokadopurén, pumpafrön och riven parmesan.