![](/Files/Images/placeholder.gif)
![](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=2500&height=1100&crop=5&Compression=85&DoNotUpscale=true&image=%2fFiles%2fImages%2f2_DAVA+Foods+Sweden%2fReceptbilder%2fK%c3%b6ttfria+r%c3%a4tter%2favokadopasta.jpg&)
![](/Files/Images/placeholder.gif)
Avokado- och äggpasta
![](/Files/Images/placeholder.gif)
INGREDIENSER
Antal: 4 portioner
250g spaghetti eller bandpasta
6 ägg
2 avokado
1 citronsaft
1 tesked salt
0,5 dl pastavatten
2 vitlöksklyftor
2 matskedar rapsolja
1 näve rucola
100 g körsbärstomater
Nymalen svartpeppar
En nypa salt
0,5 dl rostade pumpafrön
100 g parmesan
SÅ HÄR GÖR DU:
Koka pastan i saltat vatten tills den är klar. Koka 6 ägg åt gången i en annan kastrull i cirka 8 minuter. Sila pastan och spara lite pastavatten för avokadopurén.
Skala avokados, ta bort kärnorna och vispa tills den är jämn med citronsaft, salt och pastavatten. Hacka äggen i bitar och blanda ner dem i avokadopurén.
Hacka vitlöksklyftorna och häll i rapsolja i en kastrull. Tillsätt pasta, avokadopurén, rucola och skivade körsbärstomater. Krydda med salt och peppar och blanda.
Stek pumpafrön i en varm & torr panna tills den är gyllenbrun och riv parmesan. Avsluta med avokadopurén, pumpafrön och riven parmesan.