Ugnspannkaka
INGREDIENSER
Antal: 4 portioner
Pannkaka
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk strösocker
1 tsk salt
6 dl mjölk (1,5 + 4,5)
smör till ugnsformen
Tillbehör
200 g bacon i bit
2 äpplen
50 g bladspenat
Servering
rårörda lingon
SÅ HÄR GÖR DU:
Pannkaka
Lättvispa äggen tillsammans med 1,5 dl mjölk. Vispa sedan ner mjöl, salt och socker tills det är slätt. Vispa därefter ner den resterande mjölken (4,5 dl). Smöra en ugnsform ca 20x30 cm och häll ner smeten. Ugnsbaka pannkakan på 220 C i ca 40 minuter tills pannkakan är luftig och med en fin brynt yta.
Tillbehör
Tärna baconet och kärna ur och klyfta äpplet. Stek baconet på medelhög temperatur tills det är knaperstekt. Tillsätt då äpplena och stek vidare i ca 2 minuter. Lägg ner spenatbladen och vänt runt i pannan.
Servering
Servera ugnspannkakan med rårörda lingon samt det stekta baconet, äpplet och spenaten.