Lax- och äggsallad
INGREDIENSER
Antal: 4 portioner
Sallad
400 g varmrökt laxfilé
8 ägg
8 salladslökar
ca 250 g krispig bladsallad
olivolja och salt
Myntadressing
200 g ärtor
2 msk finstrimlad mynta
2 msk citronjuice
2 msk olivolja
salt
SÅ HÄR GÖR DU:
Sallad
Lägg ner äggen i en kastrull med kallt vatten och koka upp. Låt det koka c:a 5-6 minuter (för mjukkokta) (om ni önskar löskokt eller hårdkokt så dra av respektive ägg på ett par minuter) och kyl därefter ner äggen. Skala och dela de.
Stek salladslökarna ett par minuter i lite olivolja på högsta temperatur tills de fått en fin brynt färg.
Myntadressing
Blanda ingredienserna till dressingen.
Lägg salladsbladen på 4 tallrikar och toppa med laxen, ägghalvorna och salladslöken. Avsluta med att ringla över dressingen.