Hamburgare med stekt ägg
INGREDIENSER
Antal: 4 portioner
Hamburgare
500 g högrevsfärs
2 tsk dijonsenap
2 msk vatten
1 ägg
olivolja, salt och svartpeppar
Gruyereostmajonnäs (räcker till fler)
2 äggulor
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 ½ dl olja med neutral smak
60 g gruyereost
Brynt lök
1-2 gula lökar
smör, salt och strösocker
Tillbehör
4 ägg
4 hamburgerbröd
4 krispiga salladsblad
SÅ HÄR GÖR DU:
Hamburgare
Blanda ingredienserna till hamburgarna och smaka av med salt och peppar. Forma till 4 fina hamburgare. Stek hamburgarna på hög temperatur ca 2 minuter på varje sida tills du har en fin brynt yta och att den fortfarande är rosa inuti.
Gruyereostmajonnäs
Lägg ner äggulor, vinäger och dijonsenap i en matberedare. Starta matberedaren och tillsätt sedan oljan droppvis under mixning, till en fin majonnäs. Finriv osten och mixa ner. Smaka av med salt.
Brynt lök
Strimla löken tunt. Bryn löken på medelhög temperatur i smör ca 5 minuter tills du har en fin brynt lök, tillsätt då en nypa socker och salt och stek vidare i ca 1 minut tills löken är fint karamelliserad.
Tillbehör
Stek äggen ”sunny side up” på medelhög temperatur i olja och krydda de med en nypa salt. Rosta hamburgerbröden i en torr stekpanna på medelhög temperatur till en fint rostad yta. Montera ihop hamburgaren.