Grönare pytt med stekt ägg
INGREDIENSER
Antal: 4 portioner
Pytt
400 g kött och/eller korv
300 g potatis
300 kålrabbi
250 g zucchini
1 gul lök
50 g bladspenat
4 ägg
olja, salt och svartpeppar
Rosmarincreme
100 g cream cheese
0, 5 dl creme fraiche
3 msk finhackad rosmarin
salt
SÅ HÄR GÖR DU:
Pytt
Tärna kött och/eller korv i centimeterstora tärningar. Tärna potatis, kålrabbi och zucchini i lika stora tärningar. Hacka den gula löken. Stek köttet och/eller korven i olja på högsta temperatur tills du har en fin brynt yta och lägg det sedan åt sidan. Stek potatisen i rikligt med olja på medelhög temperatur ca 5 minuter. Tillsätt sedan kålrabbin och stek i ytterligare 5 minuter. Tillsätt zucchinin och löken och stek i ytterligare 5 minuter. Blanda ner köttet och/eller korven samt spenaten och smaka av allt med salt och peppar. Stek äggen ”sunny side up” på medelhög temperatur i olja och krydda de med en nypa salt.
Rosmarincreme
Blanda alla ingredienser och smaka av med salt.
Servera den gröna pytten med äggen och rosmarincremen.