Galette med chévre


 

INGREDIENSER

Antal: 4-6 st

Galette Förbereds med fördel dagen före
1 ägg
2 dl bovetemjöl
3 dl vatten (1+2 dl)
salt

Tillbehör
100 g purjolök
4 ägg
200 g chévre
0,5 dl solroskärnor

Toppa gärna med lite gröna fräscha blad

SÅ HÄR GÖR DU:

Galette
Lättvispa ägget tillsammans med 1 dl vatten tills det är slätt. Vispa sedan ner det resterande vattnet (2 dl) och smaka av smeten med salt. Låt smeten stå i kyl minst 3 timmar före tillagning (gärna över natten).

Tillbehör
Finstrimla purjolöken och fräs den i lite olivolja ett par minuter på medelhög temperatur. Smaka av med salt.Värm en stekpanna med lite olivolja till medelhög temperatur. Häll ner lite av smeten så att du får en tunn galette (pannkaka). Låt den steka i ca 20 sekunder och knäck därefter ner ägget. Stek vidare tills äggvitan stannat. Smula då över chèvren och toppa med purjolöken och solroskärnorna. Upprepa sedan detta med de övriga galetterna.

Tips om man ska göra detta till fler, är att först steka galetterna och lägga de på en ugnsplåt och värmhålla de i ugnen. Under tiden så steker man äggen ”sunny shine up” och toppar därefter galetterna med allt det goda.