Avokadomacka med pocherat ägg
INGREDIENSER
Antal: 4 portioner
4 skivor mörkt rågbröd
ca 50 g groddar
Avokadoröra
2 avokados
1 msk pressad citronjuice
salt och svartpeppar
Bakade cocktailtomater (görs med fördel dagen före)
250 g cocktailtomater
salt och strösocker
Chilipicklad gurka (görs med fördel dagen före)
300 g gurka
2 chili
1 dl ättika
1 dl strösocker
2 dl vatten
salt
Pocherade ägg
4 ägg
2 liter vatten
1 tsk salt
1 tsk ättika
SÅ HÄR GÖR DU:
Avokadoröra
Gröp ur avokadon och mosa den lätt med en gaffel tillsammans med citronjuicen och smaka av med salt och svartpeppar.
Bakade cocktailtomater
Halvera tomaterna och lägg de med snittytan uppåt på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Krydda de med en nypa salt och socker. Ugnsbaka på 120 C i 90 minuter.
Chilipicklad gurka
Skär chilin i 1-cm bitar. Koka upp ättika, socker, vatten och chili med en nypa salt. Låt lagen svalna. Skala och skiva gurkan och lägg ner i lagen. Låt gurkan marinera i minst 30 minuter. Häll bort lagen före servering.
Pocherat ägg
Koka upp vattnet, ättikan och saltet i en vid kastrull. Sänk temperaturen så att vattnet sjuder och kläck ägget i en liten skål. Häll försiktigt ner ägget och låt det sjuda sakta några minuter tills vitan stannat och gulan fortfarande är lös. Lyft upp ägget försiktigt med en hålslev och upprepa proceduren med de andra äggen.
Servering
Fördela avokadoröran på rågbröden och toppa med gurkan, tomaterna och groddarna. Avsluta med att lägga de pocherade äggen på toppen.