Spenat- och äggtoast
INGREDIENSER
Antal: 4 portioner
150 gram fryst spenat
lite olja
salt och peppar
lite riven muskotnöt
saften av 1 lime
4 skivor grovt toastbröd, rostat
100 g riven ost, mozzarella eller cheddar
4 frukostägg, kokas mjuka i ca. 5 minuter och skalas
SÅ HÄR GÖR DU:
Lägg i spenaten i en stekpanna med lite olja, krydda med salt och peppar och lite riven muskotnöt och lite limesaft. Stek varsamt. Lägg spenaten på de fyra rostade toastbröden, lägg på osten och sätt in den i ugnen i 4 minuter i ca. 200 grader. Du kan också lägga bröden i stekpanna och låta osten smälta lite på svag värme utan att bränna bröden. Lägg de mjukkokta äggen på osten, gör gärna ett litet snitt i det så att gula flyter ut lite snyggt över toasten.