Brunchmacka med lyxig äggröra
INGREDIENSER
Antal: 4 portioner
12 skivor bacon
4 skivor vitt surdegsbröd
Smör och salt
Tabascotomater
200 g cocktailtomater
2 salladslökar
2 msk finstrimlad basilika
2 msk olivolja
tabasco, salt och svartpeppar
Äggröra
6 stora ägg
0,5 dl vispgrädde
Smör och salt
SÅ HÄR GÖR DU:
Tabascotomater
Halvera tomaterna och finstrimla salladslökarna. Blanda tomater och salladslök med basilikan, olivoljan, några stänk tabasco, lite salt och svartpeppar.
Stek baconskivorna i en torr stekpanna på medelhög temperatur ca 2-3 minuter på varje sida tills de är knaperstekta. Stek brödskivorna på medelhög temperatur i rikligt med smör till en fin rostad yta.
Äggröra
Lättvispa äggen och blanda ner grädden. Smaka av äggsmeten med lite salt. Lägg en smörklick i stekpannan och värm den till medeltemperatur. Häll ner äggsmeten och rör runt hela tiden tills du har en krämig äggröra.
Lägg upp äggröran på bröden, toppa med baconet och fördela på tomatsalladen.