4 äggröror

 

INGREDIENSER

Antal: 4 portioner

Klassisk äggröra
8 frukostägg
salt
vit peppar
1 tsk smör

Äggröra med purjolök och vitlök
1 klyfta vitlök
1/2 bunt purjolök
1 sats äggsmet till klassisk äggröra

Äggröra med chorizo, tomat och basilika 
1/2 paket chorizokorv
1/2 paket körsbärstomater
1 knippe färsk basilika
smör
1 sats äggsmet till klassisk äggröra

Äggröra med svamp
1 liten gul lök
250 g svamp
2 stjälkar timjan
1 msk smör
salt och peppar
1 sats äggsmet till klassisk äggröra

SÅ HÄR GÖR DU:

Klassisk äggröra
Vispa ihop äggen med salt och peppar. Värm upp en stekpanna på medelvärme med lite smör och tillsätt äggsmeten när smöret har smält. Rör regelbundet om i äggsmeten allteftersom den stelnar. Sluta steka medan äggsmeten fortfarande är krämig, den ska inte stelna helt. Smaka av med salt och peppar.

Äggröra med purjolök och vitlök
Skär vitlöksklyftan i ett par stora klyftor och vispa ned den i äggsmeten. Tillsätt sedan hackad purjolök och tillaga på samma sätt som vanlig äggröra. Fiska upp vitlöksklyftorna ur pannan innan du börjar steka så att de inte bränner i pannan och ger dålig smak.

Äggröra med chorizo, tomat och basilika 
Skär chorizo i skivor, tomater i kvartar och värm upp dem på en medelvarm panna i lite smör. Tillsätt sedan äggsmeten och grovhackad basilika. 

Äggröra med svamp
Finhacka löken, skär svampen i mindre bitar och stek i en medelvarm panna med timjan, smör, salt och peppar utan att det får färg. Vispa ihop äggsmeten och häll den i pannan när svampen har stekt klart.