Sabayonkräm


 

INGREDIENSER

Antal: 4 portioner

200 g florsocker
8 pastöriserade äggulor
2 dl vitt vin eller mousserande vin
125 g färska blåbär och hallon
8 färska fikon i tärningar, evt utan skal
brunt rörsocker till gratinering

SÅ HÄR GÖR DU:

Vispa äggulorna med florsockret och tillsätt det vita vinet. Vispa ihop alla ingredienser till en skummande kräm i en gryta som du sätter på medelvärme. Krämen får inte koka så se hela tiden till att krämen inte blir för varm, dra i såfall av plattan eller skruva ev. ned. Gör iordning fyra ugnsfasta tallrikar, med blåbär, hallon och fikon skuret i tärningar. Fördela krämen över bär och frukt. Strö över riktligt med rörsocker. Gratinera sedan några minuter på grilläge i ugnen eller med en liten gasbrännare om du har. Servera så snart som möjligt.