Pavlova


 

INGREDIENSER

Antal: 8 portioner

6 äggvitor
1 nypa salt
3 dl socker
0,5 tsk vit vinäger
1 tsk vaniljsocker
1 tsk majsmjöl
Glass, bär, vispgrädde till fyllning

SÅ HÄR GÖR DU:

Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar botten. Vispa äggvitorna med saltet till hårt skum, forsätt vispa och tillsätt hälften av sockret efterhand. Tillsätt vinäger, sikta ner vaniljsocker och majsmjöl. Vänd ner resterande socker. Bred ut marängsmeten i formen, och låt den gå upp mot formens kanter.

Grädda på nedre falsen i 150 grader i ca 20 minuter. Sänk sedan värmen till 115 grader och låt den stå i 1-1,5 timme, eller tills marängen känns fast. Kanten på formen kan avlägsnas mot slutet av gräddningen. Låt Pavlovan svalna.

Fyll den med vaniljglass, vispgrädde och bär.