Morotskaka


 

INGREDIENSER

Antal: 12 portioner

Kaka
2 stora ägg
2 1/2 dl Strösocker
1 1/4 dl olja
2 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 krm salt
1 tsk mald kanel
3 dl rivna morötter
1 dl finhackade nötter t ex valnötter

Glasyr
100 g Philadelphia naturell light
1 dl Florsocker
Skal av 1/2 citron
1 msk färskpressad citronsaft

Till formen
smör eller margarin
1 dl Rörsocker Strö

SÅ HÄR GÖR DU:

Smörj en form, ca 26 cm i diameter, och strö på rörsockret. Sätt ugnen på 175°. Vispa samman ägg, rörsocker och olja. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt morötter och blanda väl. Häll upp i formen och grädda morotskakan mitt i ugnen i ca 45 minuter. Stjälp upp kakan.

Blanda samman ingredienserna till glasyren, gärna med elvisp. Bred glasyren över morotskakan.