Dubbla mördegskakor
INGREDIENSER
Antal: 15 portioner
Mördeg:
250 g vetemjöl
70 g florsocker
100 g mjukt smör
1 litet ägg
Tårtkräm:
3 äggulor
1 ½ msk rörsocker
1 stor msk maizena
2 dl standardmjölk
1/2 vaniljstång
Dekoration:
1/2 l hårdvispad grädde
chokladglasyr
jordgubbar
SÅ HÄR GÖR DU:
Mördeg:
Blanda snabbt alla ingredienserna till en deg. Om degen är väldigt mjuk, ställ den eventuellt i ett kylskåp i 30 min innan den kavlas ut på ett mjölat bakbort. Ju tunnare du kavlar degen, desto sprödare och läckrare blir de färdiga medaljongerna. Tryck ut medaljongerna i önskad storlek, t.ex. med ett glas. Baka i ugnen i 200° C tills de är ljusbruna i ca. 6-8 minuter.
Tårtkräm:
Vispa ihop alla ingredienser ordentligt i en gryta. Vispa tills krämen har tjocknat och kokat upp ordentligt. Låt därefter krämen svalna ordentligt.
Servering:
Lägg ihop mördegskakorna med tårtkräm, jordgubbsmarmelad och vispgrädde emellan. Bred ett tunt lager chokladglasyr på den översta kakan, spritsa lite grädde och garnera med färska jordgubbar och ev chokladglasyr eller något annat fint.