Bananmuffins


 

INGREDIENSER

Antal: 12 portioner

250 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
75 g pecannötter eller valnötter
125 g rörsocker
1 ägg
½ dl ljus sirap
2 ½ dl lättmjölk
½ dl flytande fett
100 g mörk choklad
1 banan

SÅ HÄR GÖR DU:

Sätt ugnen på 200° C. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt finmalda pekannötter/valnötter och rörsocker. Vispa ägg, ljus sirap, mjölk och fett, och rör ihop det med torra ingredienser. Hacka choklad, mosa bananen och blanda ned i smeten. Fördela smeten i 12 muffinsformar. Grädda muffinsen i ca 25-30 min. Låt dem svalna en stund på ett bakgaller och ta bort formarna. Gör gärna en glasyr och dekorera muffinsen eller smält lite extra choklad och dekorera varje muffins.