GOD UTBILDNING FÖR ALLA 

FN:s officiella mål: Säkerställa en inkluderande och likvärdig utbildning av god kvalitet och främja livslångt lärande för alla

Goal picture - 1/4 screen width

ANLEDNING

DAVA Foods sponsrar Victory Nursery School i Moshi, Tanzania, tillsammans med stiftelsen FeEdAC; Feed and Educate African Children. Moshi är ett område som förknippas med fattigdom, alkoholism och arbetslöshet, men av de lokala myndigheterna i området ses Victory Nursery School ses som en förebild inom skolvärlden.

Projektet valdes av Håkan Persson, VD för DAVA Foods Sweden, eftersom han grundade FeEdAC. DAVA Foods har på så vis ett personligt engagemang i projektet och har direktkontakt med skolan. Alla pengar går direkt till skolan utan administrationskostnader eller mellanhänder.

Skolan har ett könsfördelning på 50/50. Vi fokuserar bland annat på att stärka flickor med utbildning så att mindre av flickorna riskerar barnäktenskap, könsstympning och får stärkta medborgerliga rättigheter.

 

VI SKA

  • Vi bidrar till att alla barnen i förskolan är väl förberedda till att gå vidare till grundskolan. Detta görs genom utbildning av utbildade lärare i kombination med lek och utrymme för samspel mellan barnen. En viktig komponent är också att barnen erbjuds en välkomponerad måltid som innehåller ägg.
 

MÅL

  • Stöd Victory Nursery School med 100 barn 3-6 år gamla. Se till att barnen är redo att gå vidare till grundskolan.
  • Ge en väl sammansatt måltid per dag inklusive ägg till alla 100 barn i skolan.
Box 1/3 - photo opening school in Tanzania

Skolan öppnade i september 2014. På bilden ser man Håkan Persson, VD DAVA Foods Sverige, och Victoria, som dagligen hanterar skolan.

Box 2/3 - Safety and daily meal photo

Skolan erbjuder barnen rutin, säkerhet, förberedelser till grundskolan och en daglig måltid.

Box 3/3 - Daily meal including eggs

Varje dag serveras barnen en välkomponerad måltid inklusive ägg!