Champinjon- och musselomelett


 

INGREDIENSER

Antal: 4 portioner

3 ägg 
1 msk smör salt
250 g kokta musslor med skal
100 g färska champinjoner
1 scharlottenlök
1 vitlöksklyfta
2 msk bladpersilja, finhackad
1 msk olivolja 
salt och nymald svartpeppar

SÅ HÄR GÖR DU:

Spara 6-7 fina musslor i sitt skal. Tag ur resten av musslorna ur skalen. Skala och finhacka scharlottenlöken och vitlöken. Rensa och skiva champinjonerna. Stek champinjonerna i olivolja på hög värme i 1-2 minuter. Tillsätt de urtagna musslorna och löken. Stek vidare i ett par minuter. Salta och peppra och lägg sedan i en skål. Skölj ur pannan. Smält smöret i pannan. Rör samman äggen med lite salt och häll i. Tillsätt champinjonerna, persiljan och musslorna, även de med skal. Stek på låg värme tills omeletten har stelnat. Servera på en gång.